Obilježavanje međunarodnog dana turističkih vodiča 2021.
10.03.2021

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA TURISTIČKIH VODIČA U RIJECI     

Povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča Udruge turističkih vodiča Kvarnera i Liburnije pozivaju sve zainteresirane građane na besplatan razgled Rijeke i Opatije 14. ožujka 2021 .g.

S obzirom na epidemiološku situaciju, odlučili smo Međunarodni dan turističkih vodiča (21. veljače) obilježiti sredinom ožujka, točnije u nedjelju, 14. ožujka 2021. g. I ove godine nastavljamo s tradicijom besplatnih vođenja grada, a sve s ciljem da javnost pobliže upoznamo s našim zanimanjem i aktivnostima, kao i s našim gradom i njegovim posebnostima.

Ovogodišnji razgled tematski se nastavlja na prethodne četiri godine kada su teme bile vezane uz naš grad kao Europsku prijestolnicu kulture 2020. U zadnje četiri godine obradili smo teme multikulturalnosti, vode, rada i migracija, a ove godine naša tema je „Nasljeđe Rijeke kao EPK“. Iza nas je godina u kojoj je Rijeka ponijela laskavu titulu EPK te nas stoga zanima što je točno ta titula donijela našem gradu i što mu ostavlja u trajno nasljeđe. Članovi naših udruga su na ovu temu pripremili zanimljiva vođenja i to ne samo u Rijeci, već i u Opatiji koja se predstavlja kao jedno od 27 susjedstava u okviru istoimenog programskog pravca. Za razliku od prethodnih godina, iz epidemioloških razloga, broj sudionika je ograničen te su OBAVEZNE najave svih zainteresiranih, i to na dolje navedene e-mail adrese. Nadamo se da će nam se i ove godine pridružiti mnogi građani te da ćemo zajedno puno toga ponoviti, ali i naučiti nešto novo. Veselimo se vašem dolasku! 

Datum razgleda: 14. ožujka 2021. godine
Trajanje: oko 90 min.
Mjesto i vrijeme polaska: 

1. u Rijeci – na početku lukobrana, u 10,00h i u 11,00h   (obavezna najava na: kvarner.guides@gmail.com) *kontakt osoba: Marija Volf Puž, 095/861 1913
2. u Opatiji – na Slatini, u 12,30h  (obavezna najava na: guides.opatija@gmail.com)     *kontakt osoba: Nasrin El Gharni, 091/551 0199