Obavijest o provođenju brzih antigenskih testiranja za turiste

Na službenim stranicama Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ https://www.zzjzpgz.hr objavljena je informacija kako se od petka, 06.08.2021. godine kreće s provođenjem brzih antigenskih testiranja za turiste po cijeni od 40,00 kn.

Turisti se kao i do sada mogu testirati u ispostavama Nastavnog zavoda u Opatiji, Crikvenici, Krku, Cresu, Malom Lošinju, Rabu i Delnicama, te u sjedištu Nastavnog zavoda u Rijeci (na adresi: Krešimirova 52a, Rijeka).
Pravo na korištenje navedenih testova imaju turisti koji posjeduju voucher ili potvrdu iz sustava eVisitor o ostvarenom noćenju kojim mogu dokazati da su u komercijalnom smještajnom objektu boravili najmanje 3 noći. Potvrdu o boravku turisti mogu dobiti u objektu u kojem borave (hotel, kamp, objekt u domaćinstvu itd.).

 

Odluka Vlade RH o uspostavi nacionalnog sustava za izdavanje EU digitalne COVID potvrde: https://mint.gov.hr/vijesti/vlada-donijela-odluku-o-uspostavi-nacionalnog-sustava-za-izdavanje-eu-digitalne-covid-potvrde/22503
Građanima će sve potrebne informacije, upute i podaci o izdavanju i svrsi EU digitalnih COVID potvrda biti dostupni putem mrežne stranice koja će se redovito ažurirati:
www.EUdigitalnaCOVIDpotvrda.hr

 

Izdavanje EU digitalnih COVID potvrda možete zatražiti:

- putem službenih stranica stranica www.eudigitalnacovidpotvrda.hr
- putem portala e-Građani odabirom područja ZDRAVLJE iz kataloga usluga (odabirom e-Usluge EU digitalna COVID potvrda te se dalje prate koraci prijave)
- ili u poslovnicama HZZO-a, uz predočenje identifikacijskog dokumenta

 

INFORMACIJE I AKTUALNOSTI VEZANO UZ COVID-19

 

Na službenom web portalu www.kvarner.hr ažurirane su i objavljene sve informacije i aktualnosti vezane uz COVID-19.

HR: http://www.kvarner.hr/turizam/planirajte_putovanje/Korisne_informacije/Savjeti_za_turiste  
ENG: http://www.kvarner.hr/en/tourism/plan_a_trip/Useful_information/tips_for_tourists  
D: http://www.kvarner.hr/deu/tourismus/Planen_Sie_Ihre_Reise/Nutzliche_Informationen/Tipps_fur_Touristen  
I: http://www.kvarner.hr/it/turismo/pianificate_il_vostro_viaggio/Informazioni_utili/consigli_per_i_turisti

INFOGRAFIKE: https://we.tl/t-rXIJftq2cl
  
Projekt “Safe stay in Croatia”


S ciljem brendiranja Hrvatske kao sigurne destinacije, Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica pokrenuli su projekt dodjele oznaka sigurnosti – “Safe stay in Croatia”.
Oznaku “Safe stay in Croatia” za svoje će objekte moći dobiti svi oni koji se obvežu na poslovanje sukladno posebnim uputama i protokolima koje je u posebnom dokumentu propisalo Ministarstvo turizma i sporta (mogu se pročitati na stranicama safestayincroatia.hr kod prijave za oznaku).
Oznaka se može dobiti na sljedeći način:
Zainteresirani turistički dionici (ugostitelji, pružatelji usluga smještaja, turističke agencije…) prijavljuju se na stranici www.safestayincroatia.hr gdje ispunjavaju sve potrebne podatke i prijavljuju se za oznaku. Po prihvaćanju svih uvjeta i propisa za dobivanje oznake, nakon što Ministarstvo turizma i sporta verificira prijavu, prijavitelj će dobiti potvrdu o odobrenju zahtjeva za dobivanje oznake.
Po dobivanju potvrde Ministarstva turizma i sporta da je zahtjev prihvaćen, prijavitelji će dobiti oznaku “Safe stay in Croatia” u digitalnom obliku, a naljepnicu u fizičkom obliku moguće je preuzeti u lokalnoj turističkoj zajednici koja djeluje na području na kojem se subjekt nalazi, odnosno gdje pruža usluge u turizmu (isključivo iz predočenje potvrde Ministarstva turizma i sporta da je zahtjev prihvaćen).
Za sve detalje, upute i sl. vezano uz projekt Safe stay in Croatia dostupna je adresa elektroničke pošte prijave.safestay@mints.hr.

Kako bi doseg ove kampanje bio što veći, Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica provest će i sljedeće aktivnosti: realizacija promotivne kampanje, izrada internetskih stranica kao središnjeg mjesta za informiranje javnosti o sigurnosnim protokolima izrađenim kroz Projekt koje će biti prevedene na 8 stranih jezika, popis subjekata kojima je dodijeljena oznaka usklađenosti, izrada 7 protokolarnih video materijala koji će se koristiti za kampanje na domaćem i stranom tržištu, izrada protokolarnih poklona za predstavnike medija te izrada i dostava oznake usklađenosti.

Nacionalni Priručnik za siguran boravak u Hrvatskoj možete preuzeti putem sljedeće poveznice: Priručnik za siguran boravak u Hrvatskoj

 

PCR testiranje na COVID-19

Sjedište NZZJZ PGŽ, Krešimirova 52a, Rijeka
tel: 051 554 803
mail: mis.kancelarija@zzjzpgz.hr
Radno vrijeme: od ponedjeljka do subote od 8,00 do 12,00 sati ispred glavnog ulaza u sjedište NZZJZ PGŽ

KBC Rijeka, Klinički zavod za kliničku mikrobiologiju, Krešimirova 42 (ispred ulaza u Hitni trakt)
PCR testiranja uz plaćanje. Cijena testiranja: 490,00 kn.
Narudžbe se primaju svakog dana do 15 sati na 051 658 844 ili pcr-covid@kbc-rijeka.hr.
Radno vrijeme: svakog radnog dana i vikendom od 08.30 do 09.30 i od 12 do 13 sati

Brzi antigenski test na COVID-19 i serološki test na prisutnost antitijela
Brzi antigenski testovi provode se u ispostavama Doma zdravlja Primorske-goranske županije (ispostave u Rijeci, Opatiji, Crikvenici, Delnicama, Krku, Cresu-Lošinju, Rabu).
Svi zainteresirani mogu se javiti na mail rapidcovidtest@domzdravlja-pgz.hr u kojem moraju biti navedeni sljedeći podaci: ime i prezime, mjesto i adresa boravišta te broj telefona.
Po zaprimanju maila, djelatnici Doma zdravlja Primorsko-goranske županije u najkraćem mogućem roku kontaktirat će korisnika te će dogovoriti mjesto i termin testiranja.
Testiranja se vrše u idućem periodu:
Ponedjeljak – petak: 07:30 – 14:30 (pauza od 11:00 – 11:30)
Nalazi testiranja dostupni su nakon 30 minuta.
Cijena testa je 150 kn (plativo u gotovini na mjestu testiranja).
Za provedbu testiranja pripremljeni su upitnici na engleskom, njemačkom, talijanskom i slovenskom jeziku.
Dom zdravlja PGŽ organizirao je mogućnost testiranja i subotom u Rijeci u ordinaciji makrocentra na Zametu (suteren) na adresi Bože Vidasa 16a od 9 do 11 sati.
Svi zainteresirani prethodno se moraju najaviti na mail rapidcovidtest@domzdravlja-pgz.hr u kojem moraju biti navedeni sljedeći podaci: ime i prezime, mjesto i adresa boravišta te broj telefona.
Dom zdravlja Primorsko-goranske županije provodi i serološki test na prisutnost antitijela na virus COVID-19.
Serološki test provodi se u sjedištu na adresi Krešimirova 52a u Rijeci.
Testiranje se vrši od ponedjeljka do petka od 10:00 do 12:00 sati. Prilikom dolaska potrebno je popuniti idući upitnik.
Nalazi testiranja dostavljaju se mailom, tijekom istog radnog dana.
Cijena testa je 130 kn.
 
 
COVID-19
Preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo
 
Ulazak u Republiku Hrvatsku za strane državljane
https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211
 
Napominjemo kako Turistička zajednica grada Rijeke ne ažurira vanjske poveznice tj. web stranice na  kojima se mogu pronaći dodatne informacije te se ne može smatrati odgovornim za njihovu točnost.