Edukacija na temu filmski turizam i izrada turističkih filmova
21.07.2022

Hrvatska turistička zajednica i Balduči film u suradnji s Turističkom zajednicom grada Rijeke, u Hotelu Bonavia Plava laguna, održali su danas dvosatnu besplatnu edukaciju na temu filmski turizam i izrada turističkih filmova. Edukaciji su prisustvovali direktori i djelatnici turističkih zajednica, kojima će dobivene informacije biti od znatne koristi pri budućoj izradi turističkih video uradaka za vlastite destinacije. 

Tijekom edukacije predstavile su se aktualnosti i informacije iz područja filmskog turizma, izrade turističkih filmova, distribucije i promidžbe kao i druge informacije vezane uz tu temu.

Edukaciju je vodila Spomenka Saraga, producentica i scenaristica Balduči film d.o.o., koja je svojim dugogodišnjim iskustvom stekla znanja i kvalifikacije iz područja filmske industrije, koje su vrlo bitne prilikom stvaranja kvalitetnog turističkog proizvoda u području filmskog turizma. Tako je i promotivni film „Rijeka-I miss you“, realiziran od strane Balduči filma, osvojio više od deset nacionalnih i međunarodnih nagrada i priznanja u vrlo velikoj konkurenciji sjajnih turističkih filmova.

Edukacija je dala bolji uvid, svim prisutnima, u smjernice kojima bi se destinacije trebale voditi, kako bi stvorili kvalitetan sadržaj kako za domaće tako i za strane goste, a ujedno i primamljiv sadržaj kao destinacija za potencijalni filmski studio.

Edukacija je sufinancirana od strane Hrvatske turističke zajednice.